Csepel info, ahogy működnie kellene

Csepel info, ahogy működnie kellene

Csepelen magasabb a lakáskiadás hozama, mint a Belvárosban

2019. május 08. - Csepeli Kérdező

forrás: http://csepel.info/?p=68881

 HVG

Egyre többen vesznek fel hitelt, hogy befektetési céllal vegyenek ingatlant. Csepel az önkormányzati fejlesztéseknek köszönhetően az elmúlt években alvóvárosból ismét élhető és szerethető kerület lett. Ez hajthatta az ingatlanárak szokatlan emelkedését, a befektetési célú lakásvásárlásokat is – derül ki a HVG elemzéséből.

A lakásárak emelkedése miatt egyre több pénzre van szükség ahhoz, hogy valaki befektetőként jelenjen meg a lakáspiacon – áll az ingatlan.com és a money.hu elemzésében. Budapesten ehhez legalább 15-20 millió forint szükséges, a többi nagyvárosban pedig 10-15 millió forint. Részben emiatt, részben pedig a befektetés hozamánál alacsonyabb hitelkamatok miatt egyre népszerűbb a hitelre történő vásárlás a befektetők körében is.

Az idén a fővárosban 5,5 százalékos bruttó hozammal adhatók ki a lakások, ez csökkenést jelent 2018-as 6,1 százalékhoz és a 2017-es 6,7 százalékos átlaghoz képest.

A külső kerületekben ugyan erőteljes drágulás ment végbe az elmúlt 1-2 évben, ugyanakkor még mindig viszonylag alacsonyak az ottani árak a központi városrészekhez képest, de a lakásbérlők körében népszerűek. Ezzel magyarázható, hogy például Soroksáron, Pestszentlőrincen és Csepelen is 7 százalék körüli hozamot lehet elérni egy lakással. A legalacsonyabb hozamot a pesti Belváros hozza, ahol annyira drágák az ingatlanok, hogy az átlagos hozam csak 4,5 százalékos.

Vidéken elsősorban az egyetemvárosokban és a gazdaságilag erős városokban élénk az albérletpiac. Például Tatabányán kedvező 7,2 százalékos hozamot lehet elérni a lakáskiadással. Miskolc kiemelkedő, 7,6 százalékos hozamot nyújt, de Pécs is magas, 7 százalék körüli hozammal rendelkezik. A gazdaságilag erősnek mondható megyeszékhelyek közül Székesfehérváron 6,1 százalékkal adhatók ki a lakások, Győrben 5,9 százalékot mért az ingatlan.com.

Forrás: HVG

A bejegyzés trackback címe:

https://csepelinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr2814814416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása