Csepel info, ahogy működnie kellene

Csepel info, ahogy működnie kellene

Ismét fennakadást okozott egy csúcsidőben érkező vonatszerelvény

2019. május 21. - Csepeli Kérdező

forrás: http://csepel.info/?p=69207

Olvasónk levele szerint a kedd reggeli csúcsidőben, fél nyolc előtt érkezett be az a szerelvény, melynek fotóját fent láthatjuk. Megkérdeztük az önkormányzatot, hogyan lehetséges, hogy a reggeli dugókat még ez is tetézi?

Megtudtuk, a vonatközlekedésre nincs közvetlen hatással az önkormányzat. A kerület vezetése kérheti, hogy az itt működő, vasúti szállítmányozással foglalkozó cégek ne használják a reggeli és a délutáni csúcsidőben a Corvin csomópontot, de ez nem kötelező erejű a cégekre nézve. A kérést megtették, és volt is eredménye. Ám nem mindenki hajlandó ebben közreműködni. Teljes megoldást a Corvin csomópont kétszintessé alakítása hoz, amit már terveznek.

Az egykori Csepel Művek területén bázist építő Metrans együttműködött az önkormányzattal, így ők évek óta nem használják a vasúti csomópontot a csúcsidőben. A Gyurcsány-kormány idején privatizált Szabadkikötő magánosításakor azonban a kormány nem támasztott ilyen feltételt, és az akkori önkormányzat sem kérte a csúcsidők idejére a vonatközlekedés felfüggesztését. Sajnos a Szabadkikötő erre máig nem hajlandó – tudtuk meg.

Az MSZP-DK-vezetésű ellenzék ezek után – nem véletlenül – mégis a Metrans-szal kötött önkormányzati megállapodást támadja, holott a példásan működő szállítmányozási cég nem csak a csúcsidőben állítja le a szerelvényeit, de 500 millió forinttal támogatott különböző csepeli önkormányzati fejlesztéseket is.

A problémát a Gubacsi hidak felújítása fogja elsőként enyhíteni – ez gyorsabb áthaladást biztosít majd – és a Corvin csomópont kétszintessé alakítása fogja megoldani. Utóbbi úgy tudjuk, hogy már tervezés alatt áll.

Csepel.info

 

saját véleményem:

csepelikerdezo szerint:

admin,

Tök mindegy mivan ráírva…
Ha a Haller utcai kardiológiai intézetbe menne a rohamkocsi valamelyik polgi édesanyjával, akkor hamar elkészülne rendesen ez a csomópont, és nem lenne tili-toli.
Ha tökös lenne Lénárdka, akkor reggel 6 és este 8 között tiltaná helyi rendelettel a vonatok mozgását. De nem tökös, csak Székelyföldért tud tüzetgyújtani, fafaragó tábort szervezi, stb…

A bejegyzés trackback címe:

https://csepelinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr8514842422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása