Csepel info, ahogy működnie kellene

Csepel info, ahogy működnie kellene

Csepeli az egyetlen DK-s, aki már életében köztéri szobrot kapott

2019. május 08. - Csepeli Kérdező

forrás: http://csepel.info/?p=68916

 Csepel.info

Gyurcsány Ferencnél hiúbb és nárcisztikusabb politikus még nem élt Magyarországon. Úgy tűnik azonban, hogy mégsem ő kapta az első köztéri szobrot a Demokratikus Koalícióból, hanem Horváth Gyula, a szervezet csepeli elnöke.

Kellettek hozzá a trükkök is, de Gyurcsányéknál – mint tudjuk – ez nem probléma. Lapozzon egyet, ha érdekli a különös és meghökkentő szoborállítás!

Trükk a Deák-kultusz jegyében

A 2002-ben létrejött MSZP-SZDSZ-es kormány eleinte Deák Ferencben vélte megtalálni ideálját. Ehhez kapóra jött 2003-ban a nagy magyar politikus születésének 200. évfordulója. Abban az évben Deák-emlékév is volt, így az ország számos településén avattak szobrot “a haza bölcséről”, az 1867-es kiegyezésvezéralakjáról.

Deák Ferenc: a mellszobor ruházata láthatóan erről az ábrázolásról lett merítve – az arc és a bajusz máshoz hasonlít

Információink szerint Csepelen egy önkormányzati ülésen vetette fel Horváth Gyula akkori alpolgármester és fővárosi képviselő, hogy illene szobrot állítani magárólDeák Ferencről. A javaslatot vita követte, több képviselő ugyanis szerette volna tudni, hogyan nézne ki a szobor, amelyről egy gyors felvetés után máris szavazniuk kellene.

Ekkor közölte az alpolgármester, hogy tulajdonképpen már készen van a szobor gipszváltozata – tehát nem volt olyan spontán a javaslat, mint amilyennek tűnt -, és a tervezetet meg is tudja mutatni. Azt sem rejtette véka alá, hogy a szobrot egy barátja készíti, aki ugyan nem szobrász, hanem kohász – de nagyon ügyes.

A szobrot 2003-ban avatták fel a Csepeli Piac udvarán. Az, hogy ki állt modellt hozzá, döntsék el Önök. Nem lesz nehéz: el kell ugyanis ismerni, hogy ebben tényleg ügyes volt Horváth Gyula barátja.

Csepel.info

A bejegyzés trackback címe:

https://csepelinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr8114814436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása