Csepel info, ahogy működnie kellene

Buszváró épül a Fátra utcánál

2019. július 03. - Csepeli Kérdező

forrás: http://csepel.info/?p=69927

 

A 152-es busz vonalán, a Fátra utcai megállóban is megkezdődött a fedett buszváró kiépítése – számolt be Bercsik Károly önkormányzati képviselő a Facebook oldalán. 

Bejegyzésünkben a képviselő helyszíni fotóját osztjuk meg. Csepelen összesen 49 helyszínen lesz új buszváró.

 

http://csepel.info/?p=69927#comment-401178

Én örülök az épülő buszvárónak, csak elhamarkodottnak ítélem meg.
Lassan, évtizedek teltek el buszváró nélkül.
De most jön az önkormányzati választás, Bercsik Karcsi félti a hátsóját…

Csepelt járja a Google fotós autója

forrás: http://csepel.info/?p=69934

Ismét Csepelen jár a Google Street View – vagyis a Google utcaképeket készítő autója. A különleges kocsit reggel nyolc után a Táncsics Mihály utcában látták – értesült a Csepel.info.

Így hamarosan valós képet kapunk a csepeli közterületekről. Annál is inkább, mert 2013 óta rengeteget változott a kerületünk. Na és kinek köszönhetjük a Google utcaképeket?

Kevesen hinnék el, de bizony a “rezsidémonnak”. Budapesten ugyanis Németh Szilárdnak köszönhetően indulhattak el a Google fotós autói.

"A Fővárosi Közgyűlés egyetért a Google Street View szolgáltatással és javasolja, hogy Budapest is vegyen részt abban. A testület szerdán egyhangúlag hagyta jóvá Németh Szilárd (Fidesz-KDNP) kulturális és turisztikai tanácsnok javaslatát. A Google néhány évvel ezelőtt útnak indított szolgáltatása révén a felhasználók a világ legkülönbözőbb helyeit tekinthetik meg 360 fokos panorámaképek segítségével. A társaság hazai cége 2009 óta folytat tárgyalásokat a magyar hatóságokkal, miközben a környező országokban már működik a szolgáltatás – tette hozzá a tanácsnok."

 

http://csepel.info/?p=69934#comment-401177

“Így hamarosan valós képet kapunk a csepeli közterületekről.”

Mi, akik itt ÉLÜNK, teljesen tisztában vagyunk a valósággal. Remélem, valóban hamarosan frissítik, és akkor a helyi tanács, khm, önkormányzat is tisztában lesz a valósággal.
Apró figyelmesség: oda nem megy be, ahol földút van :mrgreen:

Azért azt is látni kell, szo N Szilárd, micsoda hatalmasság. Tudásában nem vagyok biztos, de a linkelt cikk szerint akkor éppen kultúrális és turisztikai tanácsnok volt…
Egy nem volt még: akasztott ember, kb… és mindezt zéró tárgyi és gyakorlati tudással

Letiltások kora

Úgy látszik, nagyon nem tetszik a csepeli Fidesz maffiának, hogy az állítólag független hírportáljukon olyan kérdéseket, megjegyzéseket teszek, amelyek rombolják megítélésük szerint a saját image-üket.

Mára eljutottam oda, hogy a facebook oldalukról is kitiltottak, továbbá a lakhelyem szerinti Fideszes képviselő bizonyos Bercsik Károly is letiltott....

http://budapest.hu/Lapok/2019/tarlos-istvan-fopolgarmester-atadta-az-idei-csengery-antal-dijakat.aspx

Bercsik Károly: https://www.facebook.com/Bercsik-K%C3%A1roly-1512061385735678/

Ábel Attila: https://www.facebook.com/attila.abel.5

Borbély Lénárd: https://hu-hu.facebook.com/borbely.lenard.csepel/

Németh Szilrád: https://hu-hu.facebook.com/nemeth.szilard.fidesz/

csepel info: https://www.facebook.com/Csepel.info/

 

Amit tehetünk:

Minél többen jelentjük a facebook-nak, hogy ezek a profilok gyűlöletet keltenek, és a hozzászólás szabadságát két lábba sárba tiporják

csepel_03.jpg

Ismét benéztek egy macisajtot – ezúttal az Akácfa utcában

forrás: http://csepel.info/?p=69919

screencapture-csepel-info-2019-07-02-10_03_43.jpg

 

Úgy látszik Mr Gabee nem szereti, ha szóvá teszem neki, hogy nem tud írni.
Pedig néha privátban eddig jeleztem neki.

Ezentúl nem fogom!

ui: letiltotta a csepel info facebook profilon, továbbá törölte valamennyi hozzászólásomat

Bizonytalan időre bezárt a csepeli kormányablak

forrás: http://csepel.info/?p=69789

 

Mr.Gabee információi szerint technikai okok miatt nincs nyitva a Csepel Plazaban található kormányablak.

Szerkesztőnk információt a kormanyablak.hu is megerősíti:

Megértésüket és türelmüket köszönjük!

 

csepelikerdezo szerint:

Csak a Fidesz tehet erről. Ehhez az ellenzéknek semmi köze.

Közösen Csepelért – elindult a 3. csepeli konzultáció

forrás: http://csepel.info/?p=69773

 

Korábbiakhoz hasonló módon a csepeli önkormányzat a kerület jövőjét érintő legfontosabb döntéseket az itt élők megkérdezésével, a csepeliek véleménye alapján kívánja meghozni. Az önkormányzat célja az, hogy hosszú távon, nem pusztán egyetlen választási időszakra fektessék le Csepel fejlesztésének alapelveit. 

A 3. Csepeli Konzultáció, amely ezt a célt szolgálja, a közösen Csepelért Lokálpatrióta Egyesület kezdeményezésére jött létre.

 Vegyen részt Ön is közös otthonunk, Csepel jövőjének alakításában!

Az online kérdőív a Csepel.hu fejlécére kattintva (banner) tölthető ki.

Csepel.hu

csepelikerdezo szerint:

Álságos a kérdőív.
Ki az a retardált, aki bármelyik kérdésre is “NEM”-et mond?

Mi történt a csepeli strandon?

forrás:http://csepel.info/?p=69709

Az önkormányzat korábban döntött a strand felújításáról és megújításáról, amit több éven át, több ütemben tervez megvalósítani. 2019-re a régi öltözők elbontását és újak építését tervezte, valamint a gyerekmedencénél további élményeszközök beszerzését. Ezeket meg is vásárolta és rendben is vannak. Az öltözők és vizesblokkok kivitelezésére közbeszerzés történt.

Ahogy arról előzőleg részletesen is írtunk, a közbeszerzésen nyertes cégnek június 15-re kellett volna befejeznie a munkát. A megbízási díja – szerződés szerint – nettó 388 millió forint volt. Az ellenőrzéseken látni lehetett, hogy alig dolgozik néhány ember a strandon, de a vállalkozó állandóan hitegette az önkormányzatot, hogy ha nem is készül el teljesen, de határidőre megnyitható állapotban lesz a strand. Aztán június első hétvégéjén fel sem vették a munkát.

 

A szerződés szerinti késedelmi díj összege – közel – napi nettó 4 millió forint volt, így egyértelmű, hogy olyan késedelemmel készülhetett volna el a vállalkozó, ami nemhogy profittal, hanem több tíz milliós veszteséggel zárta volna le számára ezt az üzletet. Éppen ezért a jelenleg ismert állapotában szerette volna felvenni a megállapodás szerinti első 40 százalékot, azaz nettó 155 millió forintot. Ezzel szemben a műszaki ellenőrök és a szakértők szerint az építkezés eddigi készültségi foka alapján körülbelül 50 millió forint értékű beépítés történt csak.

Az építkezést a Csepeli Városgazda Zrt. fogja befejezni, de külsős segítség bevonásával, mert a kapacitásuk más munkákkal van lekötve, valamint több szakipari munkát csak így tudnak megoldani. Az építkezés hamarosan folyamatosan zajlik majd: a strand június végén zavartalan körülmények között és a csepelieknek jelentős kedvezménnyel megnyílik. A díjkedvezményre – a kialakult helyzet miatt – a polgármester tett javaslatot.

A történtekért a csepeli önkormányzat mindenkitől elnézést kér.

 

Saját véleményem:

csepelikerdezo szerint:

Ábel Attila megint hülyeségeket fiikál….

“A szerződés szerinti késedelmi díj összege – közel – napi nettó 4 millió forint volt, így egyértelmű, hogy olyan késedelemmel készülhetett volna el a vállalkozó, ami nemhogy profittal, hanem több tíz milliós veszteséggel zárta volna le számára ezt az üzletet.”

A fenti mondatból az alábbi rész igaz:
“A szerződés szerinti késedelmi díj összege – közel – napi nettó 4 millió forint volt,”
A többi hülyeség, de az ész nem is elvárt Ábel Attilától.

“Ezzel szemben a műszaki ellenőrök és a szakértők szerint az építkezés eddigi készültségi foka alapján körülbelül 50 millió forint értékű beépítés történt csak.”
Legalább arra figyelt Ábel Attila, hogy ne írja bele a független szót, ez dícséretes. Ugyanis a szerződésben megnevezett műszaki ellenőr(ök) nem nevezhető független(ek)nek.

A szerződés, mely nyilvánosan elérhető bárki számára, úgy rendelkezik, hogy a kötbér maximum a vállalási ár 30%-a lehet, és napi 1% a kötbér.

Azonban lett volna némi remény arra, hogy a Vállalkozó hibájából fakadó szerződés meghiúsulás esetén a vállalási ár 25%-t a megrendelő megkapja. Azonban Lénárdka ugrált, vért akart… Ha kivárta volna a 30 napos késedelmet, akkor a vállalási ár 25%-t megkaphatta volna a Megrendelő, aki NEM az Önkormányzat volt. Így vehetjük annak, hogy Lénárd bizony kárt okozott a csepelieknek.

Szigorúan, a jogviszonyokat kell nézni!
De szintén kárt okozott a Megrendelő is, mert 2019 június 2.-án vasárnap nem talált senkit a munkaterületen.

A szerződés módosítást a Megrendelő május 28.-án írta alá, amelyben 2019 június 15 volt a rész(!) határidő. Tehát, a szerződéses jogviszonyt figyelembe véve a Kivitelezőnek 2019 június 15 + 30 nap után lehetett volna megküldeni a szerződés azonnali hatályú felbontását.

A Megrendelő nyújtott be kötbér igényt? Ha igen, mikor, és mi alapján?

Kivitelező a vállalási ár 5%-át a Megrendelő részére átadta, mint teljesítési biztosítékot?

De majd szépen ki fogja bogózni ezt a csomót a bíróság.

Hozzászólásommal nem kívánom egyik felet sem VÉDENI, csupán rávilágítani arra, hogy gondolkozni, olvasni kellene megtanulnia a kerület vezetésének…

A csepeli Önkormányzat elnézés kérése felesleges, mert a jogviszony tekintetében ő harmadik félnek számít ugyanúgy, mint a helyi lakosok, akik nem tudnak strandra menni.

Szóval ez a stranddal kapcsolatos szerződés hosszú ideig fog lebegni sokunk felett, mire a bíróság megállapít bármit is.

Egy szó mint, száz: ez a szerződés ÉS kivitelezés több sebből vérzik…

A strandról és Csepel jövőjéről vitáztak a képviselők – a DK bezárná a kerület fürdőjét

forrás: http://csepel.info/?p=69690

Miután Csepel távol esik a turisták által kedvelt helyszínektől, a strandunkat mostohagyerekként kezelték a működtetők. 2010 óta viszont sok százmilliós nagyságrendű fejlesztéseket végzett több éves ütemben a csepeli önkormányzat, amely átvette a működtetést. Ez anyagilag is megtérül, mivel a fejlesztés összegét levonják a bérleti díjból.

Az idei fejlesztések viszont balul sültek el. A kivitelező vállalkozó súlyos elmaradásba került, majd munkavégzés helyett pénzt kezdett követelni. Az önkormányzat szerződést bontott a vállalkozóval, aki nyílt levéllel és az ellenzéki pártok segítségével, a kerület vezetését hibáztatva próbál most visszavágni.

 

Szenteczky János, az MSZP frakcióvezetője ennek megfelelően kezdeményezett rendkívüli önkormányzati ülést, ahol eseti vizsgálóbizottság felállítását javasolta. Azonban felkészületlenül érkezett. Senkit nem kérdezett meg a szerződésekről, a kivitelezés állásáról. Arról sem gondoskodott, hogy az ülésre egyáltalán elhívja az érintett szakembereket.

Szerencsére Borbély Lénárd polgármester ezt megtette helyette. Így mindenki betekintést kapott arról, milyen mértékben és módon került csúszásba a vállalkozó, miért kellett vele felbontani a szerződést. A polgármester egyben ígéretet tett arra is, hogy a strandot – a munkaterület elkerítésével – lehetőleg a hónap végéig, csökkentett árú belépőjegyekkel megnyitják. Szenteczky János indítványát végül az LMP-s és jobbikos ellenzéki társai sem szavazták meg.

A korábbi sikerekre tekintettel folytatják a csepeli konzultációt– erről is döntött a csepeli önkormányzat képviselő-testülte. A kerület életét leginkább befolyásoló kérdésekben a konzultáció kezdeményezője a Közösen Csepelért Lokálpatrióta Egyesület volt. A most kezdődő konzultáció célja is az, hogy az itt élők maguk döntsenek a következő évek fejlesztési irányairól, a közterületek sorsáról.

A DK a csepeli strandot is bezárná

A csepeli strand működtetése kimeríti a hűtlen kezelés fogalmát– állította a strandról szóló előterjesztés tárgyalásakor Horváth Gyula, a Demokratikus Koalíció kerületi elnöke. A politikus évek óta bírálja a csepeli strand fenntartását és fejlesztését. Állítása szerint ez ugyanis veszteséges – ahogy egyébként az iskolák, óvodák, rendelőintézetek, az útépítések és az utak, parkok, illemhelyek fenntartása vagy a faültetés sem. A testületi ülésen ugyanakkor Horváth finomította a Rákóczi Kert bezárására tett ígéretét arra az esetre, ha az ellenzék nyer ősszel Csepelen. Magyarázata szerint azzal, hogy nem adna pénzt a működtetésére, és a bezárt és lepusztult akasztói stadion sorsára juttatná, hogy az enyészetté váljon, nem azt akarta érteni, hogy bezárná. A Demokratikus Koalíció elnöke a KRESZ parkot, a kalózhajós játszóteret és a Rákóczi Kertet tartja „luxusjátszótereknek”. „A főváros egyik legszegényebb kerületének képviselője, – ahol a lakosság jelentős része komfort nélküli hajlékban él, (nem kevés putriban) – csoda, ha ezzel a mértéktelen játszótérépítéssel szemben ellenszenvvel él?”– fejtette ki erről az egyik bejegyzésében.

 

 

 

saját hozzászólás:

csepelikerdezo szerint:

Örge rocker,

Fröcsögéskor nem lehet mindenre odafigyelni :mrgreen: