Csepel info, ahogy működnie kellene

Csepel info, ahogy működnie kellene

A strandról és Csepel jövőjéről vitáztak a képviselők – a DK bezárná a kerület fürdőjét

2019. június 20. - Csepeli Kérdező

forrás: http://csepel.info/?p=69690

Miután Csepel távol esik a turisták által kedvelt helyszínektől, a strandunkat mostohagyerekként kezelték a működtetők. 2010 óta viszont sok százmilliós nagyságrendű fejlesztéseket végzett több éves ütemben a csepeli önkormányzat, amely átvette a működtetést. Ez anyagilag is megtérül, mivel a fejlesztés összegét levonják a bérleti díjból.

Az idei fejlesztések viszont balul sültek el. A kivitelező vállalkozó súlyos elmaradásba került, majd munkavégzés helyett pénzt kezdett követelni. Az önkormányzat szerződést bontott a vállalkozóval, aki nyílt levéllel és az ellenzéki pártok segítségével, a kerület vezetését hibáztatva próbál most visszavágni.

 

Szenteczky János, az MSZP frakcióvezetője ennek megfelelően kezdeményezett rendkívüli önkormányzati ülést, ahol eseti vizsgálóbizottság felállítását javasolta. Azonban felkészületlenül érkezett. Senkit nem kérdezett meg a szerződésekről, a kivitelezés állásáról. Arról sem gondoskodott, hogy az ülésre egyáltalán elhívja az érintett szakembereket.

Szerencsére Borbély Lénárd polgármester ezt megtette helyette. Így mindenki betekintést kapott arról, milyen mértékben és módon került csúszásba a vállalkozó, miért kellett vele felbontani a szerződést. A polgármester egyben ígéretet tett arra is, hogy a strandot – a munkaterület elkerítésével – lehetőleg a hónap végéig, csökkentett árú belépőjegyekkel megnyitják. Szenteczky János indítványát végül az LMP-s és jobbikos ellenzéki társai sem szavazták meg.

A korábbi sikerekre tekintettel folytatják a csepeli konzultációt– erről is döntött a csepeli önkormányzat képviselő-testülte. A kerület életét leginkább befolyásoló kérdésekben a konzultáció kezdeményezője a Közösen Csepelért Lokálpatrióta Egyesület volt. A most kezdődő konzultáció célja is az, hogy az itt élők maguk döntsenek a következő évek fejlesztési irányairól, a közterületek sorsáról.

A DK a csepeli strandot is bezárná

A csepeli strand működtetése kimeríti a hűtlen kezelés fogalmát– állította a strandról szóló előterjesztés tárgyalásakor Horváth Gyula, a Demokratikus Koalíció kerületi elnöke. A politikus évek óta bírálja a csepeli strand fenntartását és fejlesztését. Állítása szerint ez ugyanis veszteséges – ahogy egyébként az iskolák, óvodák, rendelőintézetek, az útépítések és az utak, parkok, illemhelyek fenntartása vagy a faültetés sem. A testületi ülésen ugyanakkor Horváth finomította a Rákóczi Kert bezárására tett ígéretét arra az esetre, ha az ellenzék nyer ősszel Csepelen. Magyarázata szerint azzal, hogy nem adna pénzt a működtetésére, és a bezárt és lepusztult akasztói stadion sorsára juttatná, hogy az enyészetté váljon, nem azt akarta érteni, hogy bezárná. A Demokratikus Koalíció elnöke a KRESZ parkot, a kalózhajós játszóteret és a Rákóczi Kertet tartja „luxusjátszótereknek”. „A főváros egyik legszegényebb kerületének képviselője, – ahol a lakosság jelentős része komfort nélküli hajlékban él, (nem kevés putriban) – csoda, ha ezzel a mértéktelen játszótérépítéssel szemben ellenszenvvel él?”– fejtette ki erről az egyik bejegyzésében.

 

 

 

saját hozzászólás:

csepelikerdezo szerint:

Örge rocker,

Fröcsögéskor nem lehet mindenre odafigyelni :mrgreen:

A bejegyzés trackback címe:

https://csepelinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr6414903450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása